Stockholm – bloggarnas metropol

Stockholm är Sveriges huvudstad och bloggarnas metropol. De flesta av de största bloggarna bor i Stockholm, till exempel Sandra Beijer, Elsa Billgren, Michaela Forni och Isabella Löwengrip driver sina bloggar från Stockholm.

Flytta till Stockholm

Om du har läst bloggarnas Stockholmsguider och velat vara en del av de bilder de visar upp från Stockholm kan det vara en bra idé att flytta dit. Du kan hyra din bostad eller så kan du köpa den. Det kan vara rätt svårt att hitta ett boende att hyra, men om du ligger i och är envis kommer du till sist att få napp och åtminstone få tag i ett andrahandskontrakt och i bästa fall ett förstahandskontrakt. Men eftersom bostadskön för att hyra i Stockholm är mellan 15 och 20 år kan det vara värt att köpa ditt boende istället för att hyra det. Om du har möjligheten kan du köpa ditt boende i Stockholm och prova på att leva Stockholmslivet som bloggarna.

Hitta jobb i Stockholm

För att du ska kunna flytta underlättar det dock att du har en stabil inkomst. Det kan vara till stor fördel om du till och med har fixat ett jobb i Stockholm redan innan du flyttar. Du kan öppna din sökmotor och söka efter Rekrytering i Stockholm för att snabbt se vilka företag som rekryterar just nu. Du kan också höra av dig till de företag du tycker verkar intressanta och lämna en så kallad spontanansökan eller en intresseanmälan. Sedan går det alltid att söka jobb via de annonser som ligger ute.

Mingla i Stockholm

När du har flyttat till Stockholm är det hög tid för dig att börja knyta kontakter. Det är särskilt viktigt för dig som vill knyta värdefulla kontakter som kan ta ditt bloggande till nästa nivå. Det finns massor av events du kan gå på där du kan träffa människor som har samma intresse som du. Förutom att du kan mingla för att knyta kontakter som är bra för ditt företag kan du knyta kontakter för att träffa nya människor och skapa nya relationer. Att skapa nya relationer är särskilt viktigt för dig som flyttar till Stockholm utan att känna någon där. Du kan gå på event, gå kurser, följa med dina nya kollegor på aw och annat som hör till det sociala livet.