Starta en klimatvänlig reseblogg

Att resa inte är bra för klimatet, är nog något som det flesta av oss har förstått. Samtidigt är resandet, både på semester, i arbete och för att träffa nära och kära, en del av vår livsstil. Om du tycker om att resa och blogga, kan du välja att vara en god kraft och skapa en klimatvänlig reseblogg.

Res längre, men mer sällan

Vi kan både resa och påverka klimatet mindre om vi reser under längre tid, men inte lika ofta. Det är

bättre att bara flyga till Wien, ta tåget till Prag, och sedan flyga hem från Prag – än att göra två flygresor, en till vardera huvudstad. Det är inte säkert att en jordenruntresa påverkar klimatet lika mycket per dag, som en person som åker ner på chartersemester till Medelhavet under en vecka. En klimatsmart blogg kan ge tips på hur människor kan kombinera en längre resa och samtidigt vara mer klimatsmarta.

Det är naturligtvis många som inte har råd att ta en långsemester. Ett smart sätt att få mer pengar för att kunna vara borta under längre tid, är att satsa på en begagnad bil. Den är billig i inköp och det finns många bränslesnåla begagnade bilar. Hos Riddermark Bil kan du både enkelt köpa och sälja din begagnade bil. För att din reseblogg ska vara relevant för dina läsare behöver du själv testa på några längre resor, som till exempel att ta tåget ner till Wien, för att sedan åka vidare ner till Rom. Då har du många egna erfarenheter att ta av. Det är också ett tankesätt som kan hjälpa jordenruntresenärer att resa mer klimatsmart, att de redan i förväg tänker på att bara flyga vissa sträckor och försöka ta buss och tåg i möjligaste mån.

Buss och tåg

Det är många som skulle vilja åka mer buss och tåg, men det är inte alltid så lätt. Fkygbiljetten kostar ofta mycket mindre än tågbiljetten, vilket medför att vi väljer flyget – förutom att det självklart också tar mycket längre tid att sitta på ett tåg eller en buss. Ju fler som väljer att resa

med buss och tåg, desto mer kommer kommunikationssätten att utvecklas. Om du alltid väljer att resa med buss och tåg, kommer du både att kunna ge tips på bra buss- och tågsträckor, men också tips på hur man kan göra själva resan så bekväm som möjligt. Det är många som vill göra rätt, men det är inte alltid som man vet hur man ska göra. Det är enkelt att ta tåget mellan Göteborg och Stockholm, men att ta tåget ner till Paris är något mycket mer komplicerat. Genom att resa själv, läsa om hur andra har rest och sammanställa goda råd, kan du hjälpa andra att leva mer klimatvänligt genom att läsa din reseblogg.