Frukostbloggar

Att blogga om mat är det många som gör, om mat

och dryck. Mat är väldigt tacksamt att blogga om då det sker så naturligt, alla äter och gör det ofta flera gånger om dagen. Med detta kommer inläggen naturligt varje dag. När det bloggas om andra ämnen är det möjligen något som inte sker lika naturligt, att det istället behöver komma på inrådan av en själv.

Mat är ett stort och brett ämne, de som bloggar brukar ofta avgränsa maten något. Att det istället inriktas på en viss sorts mat, då gärna något som ligger en själv varmt om hjärtat så att det blir inlägg och mat av högsta kvalitet. Alla läsare tilltalas av olika mat också, så den som tycker om samma sorts mat kommer sedan mest troligt också att inspireras av sidan.

Mat på morgonen

En inriktning på en blogg kan exempelvis vara frukostar. Det är många som gör inlägg på sina frukostar, även om det inte är ämnet eller temat på bloggen. Frukosten är en start på morgonen, så den som är en flitig bloggare kan starta upp dagen med en frukost med sina läsare. Det blir en naturlig start.

För den som bloggar mer om mat kan frukosten ofta vara väldigt inspirerande. Det ligger mycket tankar bakom frukosten och den är varierande. För en som inte bloggar om mat så kanske frukosten ser mer likadan ut från dag till dag. En matblogg varierar måltiderna desto mer. Frukost är det inte alla som äter, men att visa att det finns mycket att variera med så kan det inspirera fler till att äta. Frukosten gör att kroppen startar igång efter en lång natt. Att få mer energi så att både knopp och kropp kommer igång för dagens utmaningar.

Tips på frukost

Det finns mycket att variera frukosten med, vad som bland annat kan serveras kan vara:

  • Gröt av valfri sort
  • Yoghurt med tillbehör
  • Olika dryck
  • Pannkakor
  • Smörgås med pålägg

– Gröt är möjligt att göra på olika sätt. Havregrynsgröt går både snabbt och lätt att göra. Mannagrynsgröt tar lite längre tid men den är populär hos barn, så även risgrynsgröten. I gröt kan det tillsättas olika saker, bland annat mjölk, socker, kanel, bär och sylt. Det kan varieras väldigt

mycket.

– Yoghurt är likt gröten något som kan varieras med tillbehören. Förutom müsli och flingor kan yoghurten toppas med kanel, bär, kokos och sylt.

– Att dricka något på morgonen är bra för alla organ. Detta kan bland annat vara mjölk, chokladdryck eller juice.

– Pannkakor är en klassisk frukost i väst, även i Sverige serveras denna men då främst på helger. Att använda sig av ett nyttigt recept gör pannkakan till ett väldigt bra alternativ.

– Att äta en smörgås till frukost är väldigt bra, med bra pålägg och grönsaker så blir den mättande och kan göra att magen håller sig fram till lunch.