Bloggbevakning om bloggare

För en arbetare är det vanligt att ha medarbetarsamtal på sin arbetsplats årligen, även uppföljningssamtal för att stämma av hur det går. För en bloggare kan detta se annorlunda ut. Livet och yrket som bloggare kan vara ensammare än vad det ser ut. Det är något som sker hemifrån, eller från annan valfri plats. Det blir inte samma chans till kollegor som en klassisk arbetsplats ser ut. Att ha samtal mellan varven med sin chef sker heller inte på samma sätt för en bloggare då en bloggare är egen.

För bloggare finns det en bloggbevakning på Internet. En bevakning som drivs för att jämföra olika bloggar och för att sprida senaste nytt på en och samma sida. Detta är något som kan ta hårt på bloggare, att bli bevakad och jämförd. Detta ger inte samma chans till medarbetarsamtal som en annan arbetare har där det går att föra en kommunikation. En bevakning sker och publiceras på Internet offentligt, det kan ge både följare och avhoppare.

Innebörder av olika arbeten

Att veta vad olika yrken innebär kan vara väldigt svårt om en själv inte har provat på det. Utåt sett kan många yrken upplevas på ett visst sätt, men att det i själva verket är något helt annat.

Yrket bloggare sker offentligt, personen bakom bloggen presterar hela tiden utåt, ut till offentligheten. Bilder och text hamnar på Internet, någon som alla kan läsa över hela världen. Att ha en sådant yrke är helt rätt för rätt sorts människor, för de som gillar att prestera utåt, som tycker om att få uppmärksamhet och kan skapa sådan. För den som inte tycker om detta så skulle yrket vara väldigt svårt, som inte är bekväm med att få både ris och ros.

Alla lockas av olika yrken så det är tur att det finns ett brett val av yrken idag.