Bloggarnas rike

Man kan blogga om allt mellan himmel och jord, och många människor bloggar. Antingen har man en hobby eller ett intresse som man har en egen blogg om, eller så kanske man faktiskt har det som yrke att blogga.

En del människor menar att det inte är ett riktigt arbete att blogga och man kan då fråga sig varför de tycker så? Kan det vara för att bloggar fått en stämpel på sig att vara så himla enkelt att utföra och att pengarna bara rasar in? Dessutom har många en förutfattad mening om att en blogg enbart är ointressant dravel men detta stämmer inte alls.

Många bloggare skriver om allvarliga saker, medan andra bloggar kanske tillhör företag som vill synas. Oavsett vilket så är bloggar och hemsidor det moderna sättet att marknadsföra sig, synas och kan snabbt ge det resultat man önskar; få ut ett budskap som man vill förmedla på ett effektivt sätt och att det ska nå ut till många. Och är det inte just vad bloggar gör? De kommer med ett budskap som lätt kan spridas till många människor ganska snabbt.

Bloggar är så mycket mer än bara skrivna texter och bilder. En del har kanske sin blogg som en bearbetning för något sorgligt medan andra kanske skriver om direkt fakta. Bloggarna överlever just för att människor besöker dem och det bevisar att bloggar är av intresse för många.

Att sedan många lyckats med sina bloggar så pass mycket att de faktiskt kan livnära sig på dem utan problem är också ett bevis på att bloggande visst kan räknas som ett yrke. De som bloggar lägger faktiskt ned väldigt mycket tid och engagemang kring sin blogg. När man skriver på en blogg handlar det ju om att fånga läsarna och det gör de flesta som bloggar. En del som bloggar har dessutom kanske varit inne på någon webbplats för att hitta ett bra lån att ansöka om finansiering för en större blogg eller hemsida. En av dessa webbplatser är Vikanlan där namnet tydligt beskriver vad de kan bäst.

 

Man skulle kunna jämföra bloggande med journalistik. Och då kan man ju fråga sig, räknas inte journalist som ett yrke? Där skriver man ju också för att få ut ett budskap eller fakta som sedan trycks i tidskrifter eller visas på tv. Bloggar kommer att finnas kvar i modern tid och man måste nog “go with the flow” och inse att detta sannerligen är ett yrke.

Ta exempelvis Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hon kallas, som tagit samhället med storm. Hon startade sin blogg i liten skala som nu växt och är mångmiljonär tack vare sina följare. Hon har fått utstå både kritik och beröm men rest sig gång på gång och har sin blogg som sitt yrke. Hon florerar ständigt i media där många alltid har en åsikt om henne. I Aftonbladet finns en av många artiklarblondinbella om henne och hennes affärer eller blogg.

Man skulle kunna ana att kritik mot hennes succé kan handla om avundsjuka.