Blogga om det senaste för småbarn

Bebis

Vad kan man skriva när det gäller små bebisar. Givetvis kan man ta upp hur dom behöver ömhet från första början, vilka känslor som far genom huvudet när man bär sin bebis som nyss har spytt på en för tredje gången i rad. Var i Stockholm hittar man bra hjälp? Man kan förstås grotta ner sig i hur man hjälper en bebis som är ledsen och upprörd. Hur dom vill känna hudkontakt.

Vad är avgörande efter födseln, hur påverkas ett barn av närheten till sin mamma under de första underbara timmarna tillsammans? Hur mamma och bebis bara vill vara nära varandra och mysa, se och höra varandra. Nya föräldrar vill verkligen krama och älska sitt lilla barn.

Bandet mellan bebis och föräldrar

I naturen vill man inte komma emellan djur och deras bebis, varför är det så? Det är instinktivt för

mammor och pappor att skydda sina barn. Även människor har ett mycket starkt band till sina barn och föräldrar. Därför klarar föräldrar att förbise sina egna behov för att på alla sätt ta hand om sitt barn. Det är mycket intressanta kopplingar i denna underbara relation.

Barn är redo att bli älskade och föräldrar förbereder sig i nio månader för att kunna älska sitt barn så mycket det bara går. Bebisar vill bli sedda och omhändertagna och föräldrar kan sitta och titta på sitt barn i timmar utan att tröttna. Vi är verkligen skapta för att bry oss om våra små bebisar.

En riktigt cool sak med bebisar och småbarn är deras förmåga att lära sig nya saker. De kan lära sig flera språk, de lär sig gå, springa och hoppa. Något man kan blogga om är de olika faserna som barnen går igenom. Hur de är mottagliga för språkinlärning under vissa speciella delar av livet medan det kan vara helt omöjligt senare i livet.

Barn och deras hem

Vad behöver man tänka på som småbarnsförälder när det gäller hemmet? Man bestämmer ju praktiskt taget hur ens bebis kommer uppfatta världen. Det är viktigt att föräldrarna kan kommunicera och hålla en god ton till varandra så att hemmamiljön är lugn och trygg. Var hänsynsfulla mot varandra och ha tiden med familjen som första prioritet. Då behöver man tid, då kan det vara viktigt var man jobbar. Tänk över vilka kontorslokaler i Stockholm city som du använder, du kanske kan jobba närmare ditt hem.

Vikten av att få barnet att känna sig viktigt går inte att överdriva, därför är också det ett ämne för en fin blogg. Hur mycket känslor uppfattar ett barn, vad i ett barns liv är ärftligt och vad är inlärt?

Det finns verkligen en uppsjö att skriva om småbarn och bebisar.