Att blogga om mat och dryck

Det finns många bloggar som handlar om allt från hur du ska uppfostra barn, till att vara en dagbok. Något som är riktigt populärt är att blogga om mat och dryck. Visst det kan verka enkelt att skriva om, men det finns vissa saker som du bör tänka på för att just din mat- och dryckesblogg ska fånga läsarnas intresse. För i slutändan hänger det faktiskt på antalet läsare du har till din blogg, om den ska bli en succé eller inte.

Precis som en konstnär som köper sitt kvalitativa material från HLStore – Highlights för att skapa konstverk, så gäller det att du har bra texter och bilder som väcker intresse. Därför behöver du, utöver goda råd och tips, en kamera som du kan ta bra bilder med för lägga in i ditt blogginlägg. För just inom mat och dryck är det viktigt att presentera bilder som ser smakfulla ut och gör läsaren sugen på att fortsätta följa bloggen.

Bloggskola

Om du ska blogga på ett effektivt och intressant sätt om mat och dryck finns det några saker som du bör tänka på innan du sätter dig ner vid datorn och ska skriva. Utöver att bilderna är viktiga, så gäller det att du bestämmer dig för vilken

inriktning som din blogg ska ha. Just inom mat och dryck finns det ett flertal inriktningar. Mat som är hälsosam, viner eller liknande, och det gör att det blir lättare för dig att hålla dig till ämnet så att säga. Blir det spretigt på en blogg som handlar om många olika saker kan läsarna tappa intresset.

Bra titel

Lägg lite extra tid på att fundera ut vad du vill ha för titel på dina inlägg. Titeln ska helst sammanfatta vad ditt inlägg handlar om, samtidigt som den ska väcka nyfikenheten hos läsaren och göra att de vill läsa hela blogginlägget.

Första stycket

I första stycket gäller det att göra ett intryck som gör att den som läser bloggen kan få en uppfattning om vad det är inlägget ska handla om.

Poängen i inlägget

Ha gärna med ett påstående eller poäng i slutet av ditt blogginlägg. Detta kan göra att läsaren blir förvånad, upprörd eller får en annan rektion. Detta gör att den som läser kommer minnas inlägget. Genom att du har en rubrik som är bra, intressant inledning och avslutar med ett intryck, gör att du får återkommande besökare till din blogg. Förhoppningsvis ger de sina kommentarer och delar med sig på social medier.

Bilderna

Det sägs att en bild säger mer än 1 000 ord och det är något stämmer mycket väl på bloggar. Du behöver se till att ha en bild som knyter an till din text, antingen tar du dina egna bilder eller använder gratis bilder som du kan få tag på från olika sajter.