Nyhetsbloggar – gratis kunskap

Det finns en mängd olika slags bloggar som skriver om de senaste nyheterna. Det som är bra med en nyhetsblogg är att det är lätt att följa med i ett ämne genom att läsa bloggen. Bloggaren samlar kunskap och vi besökare får veta vad som händer inom vår favoritsport eller vilka sminkprodukter som finns på marknaden. Idag finns det bloggar om allt – lättillgänglig information som alla får ta del av. Förr behövde man köpa en tidning och det var inte alltid alla hade tillgång till alla tidningar. Internet och bloggarna har revolutionerat vår värld. Genom att följa med i nyhetsbloggar om olika ämnen får vi veta vad som händer – alldeles gratis!

Skönhetsbloggar

Om du är intresserad av smink, kläder, hårvård och parfym finns det jättemånga bloggar att välja mellan – både på svenska och på engelska. Det som är bra med skönhetsbloggar är att de både kan ge oss information om vad som händer inom skönhetsvärlden – nya stilar och produkter, men också kunskap om hur vi själva kan lägga en snygg ögonskugga eller spara in pengar genom att använda en rabatt. Det är smart att följa med både stora och små skönhetsbloggar, då alla bloggare har sin egen stil och synvinkel på ämnet. En bloggare kan fokusera på parfym och ge oss tips på bra produkter som Calvin Klein parfym, en annan hur man kan kombinera vissa dofter och skapa något nytt! Andra bloggare följer senaste trenderna och syr sedan egna kläder i senaste stilen – smart och kreativt.

Sminkbloggar

Sminkbloggar kan verkligen vara en liten spargris, då många bloggare också gör filmer och visar hur man ska lägga make up. Det finns kunskap gratis på nätet som är värt flera tusen kronor – om vi skulle gå en sminkkurs istället. Men, tack vare hårt arbetande bloggare kan vi få se en film gratis – hur många gånger vi vill – och utbilda oss själva inom vårt intresse hemma i soffan.

Det finns också bloggare som fokuserar på ekologiskt smink och hur det fungerar. Detsamma gäller hårvård. Det finns också de personer som skapar eget smink och hårvårdsprodukter och sedan visar för besökarna hur de ska göra. Miljövänligt och billigt, men kanske inte alltid lika bra.

Bloggar om nya restauranger och barer

Det finns många matbloggar för de som själva vill stå i köket och laga mat. Om matlagning inte är ditt största intresse bör du satsa på att följa en blogg som bloggar om nya restauranger, barer och kaféer. Då får du både veta priser i förväg – vilket kan vara skönt – och hur maten verkar, men också ställets atmosfär. Ibland etableras små guldkorn som man annars aldrig skulle hitta åt: en trendig salladsbar på en bakgård, en gatukök med ljuvliga hallomiburgare eller mysiga kaféer ute på landet. Om du ska resa utomlands är också bloggar om restauranger och barer en bra informationskälla för att hitta det bästa matstället på resan.